Modri zob LJUBLJANA  Šmartinska cesta 10, 1000 Ljubljana 

Pokličite na brezplačno modro številko in se naročite na prvi pregled.

Modri zob PTUJ     Osojnikova cesta 9, 2250 Ptuj     TELEFON:  040 / 550 - 500

English language
Slovenski jezik
Zobozdravstveni center Modri zob Ljubljana - Logotip

Zobne prevleke - krone

Zobne prevleke se uporabljajo za zaščito zob, ki so se odlomili, so zabarvani, obrabljeni ali potrebujejo ojačitev. Če vidimo, da je vaš zob nemogoče oskrbeti s konzervativno metodo, vam svetujemo, da je najboljša možnost izdelava prevleke, s katero rešimo zob. V naši ordinaciji se zavzemamo, da vse prevleke izgledajo naravno, se zlijejo z vašim nasmehom in da sploh pozabite, da jih imate.


Primer oskrbe zoba s prevlekami:

Stanje zob pred oskrbo s prevlekami. Stanje po cementiranju porcelanskih prevlek.

Kateri tip prevlek izbrati?

Če boste potrebovali prevleke, imate na voljo nekaj različnih možnosti, ki se trenutno uporabljajo. Te možnosti vključujejo polno porcelanske prevleke, kovinsko porcelanske prevleke in polne kovinske prevleke. Glede na vašo situacijo vam bomo predlagali in razložili, katera rešitev bi bila za vas najbolj primerna in dolgoročno najbolj obstojna.


Kako poteka izdelava prevlek?

Po tem, ko se boste odločili za protetično rešitev, bomo za celoten poseg namenili dva ali tri termine, odvisno od tipa prevlek.


Pri prvem obisku začnemo s preoblikovanjem zob in odstranitvijo morebitne zobne gnilobe, da bodo zobje lahko nosili nove prevleke. Nato naredimo odtis vseh zob, ki ga kasneje pošljemo v zobotehnični laboratorij, kjer izdelajo dokončne prevleke.


Medtem ko se prevleke izdelujejo, vam v ordinaciji izdelamo začasne prevleke, ki kar najbolj posnemajo vaše naravne zobe. Tako vam ni treba skrbeti, da boste brez zob in lahko normalno nadaljujete svoj dan.


Med drugim obiskom preverimo ali se na novo izdelane prevleke dobro prilegajo vašim zobem in celotnemu obrazu. Preverimo tudi barvo zob, ki mora posnemati barvo sosednjih zob, da bodo prevleke res neopazne. Šele nato prevleke cementiramo na vaše zobe, s čimer tudi zaključimo s procesom, vi pa si že lastite nov nasmeh.

Porcelanske prevleke - Keramični zobje - prevleke za zobe

kontakt

Modri zob d.o.o.
Šmartinska cesta 10
1000 Ljubljana
080 27 22 - Modra številka
040 / 500 100 - GSM
01 / 232 24 91 - Tel